COMPANY PROFILE
会社概要
社名

合同会社 蝦夷ノ富士醸造

業種

醤油・米こうじほか醸造・発酵食品の製造・販売・企画

資本金

100万円

創業

2016年4月

代表社員

池下 雄介

住所

〒069-1521
北海道夕張郡栗山町錦3丁目130番地

TEL&FAX

TEL:0123-76-9135
FAX:011-351-5359

主要取引先

大手食肉加工メーカー
菓子・調味料加工メーカー
精肉店、農産加工メーカー
日本アクセス北海道株式会社
株式会社札幌丸井三越
北海道百科株式会社
小柳協同株式会社
鶴屋株式会社
北日本フード株式会社
京王プラザホテル札幌株式会社 ほか


CAREER HISTRY
創業者経歴
 
 
1985年、北海道長沼町にて老舗醸造蔵の次男として生まれる。    
 
立命館大学経営学部卒業後、アパレルメーカーにて勤務。その後、東京農業大学醸造学部にて「米糀」の研究をおこない、同時に「清酒」「ワイン」「チーズ」など幅広く醸造発酵食品のノウハウ・技術を習得する。 卒業後、全国の醸造家や研究機関・プロユーザーとの協力・連携のもと、原料選定や製法など試行錯誤を繰り返し、米こうじの製造責任者として従事。醸造家としての喜びを知る。
 
  2016年春、北海道における醸造の歴史の中で約半世紀ぶりの新規創業となる「蝦夷ノ富士醸造」を創業。   多くの企業と「米糀」にコラボレートをおこない「発酵食品にあらたな価値」を発信する傍ら、地元に愛される「醸造屋」を目指す。
 
   Born in 1985 as the second son of a long-established brewery warehouse.
After graduating from Ritsumeikan University School of Business, I worked at an apparel maker. After that, he studied "rice koji" at Tokyo Agricultural University School of Brewing and simultaneously acquire know-how and technology of brewing fermented foods such as "sake", "wine" and "cheese". After graduation, under the cooperation and cooperation with brewers, research institutions and professional users nationwide, repeated trial and error such as selection of raw materials and manufacturing method, engaged as a manufacturing manager of rice koji. Know the pleasure as a brewer.
In spring of 2016, in the history of brewing in Hokkaido, founded "Ezo no Fuji brewing" which will be the first establishment for about the first half century.
We collaborate with many companies and "rice malt" to propose "new value to fermented foods", while aiming to be a "brewer" loved locally.